Optymalne miejsce na zmieniarkę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • neko
    Classic
    • 2006
    • 3

Ja mam taki gadżet w O1 ...kupiona w salonie
  • Saszka
    Ambiente
    • 2005
    • 113

Witam

Octa I liftback. Gdzie/jak proponujecie zamontować zmieniarkę, żeby z jednej strony była względnie dostępna a z drugiej nie przeszkadzała w wykorzystywaniu przestrzeni bagażowej? Wszelkie uwagi (również te "odradzam to miejsce, bo") mile widziane.
    Pozdrawiam,

Saszka

Perfect Service by DobryGrześWawa

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

jakie masz radio i czego słuchasz jak masz z mp3 i słuchasz mp3 to najlepsze miejsce na zmieniarke jest na półce sklepowej :szeroki_usmiech

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

djczas, Nie wiem co masz do formatu Mp3 , Ty może widzisz różnicę ja nie zabardzo po za tym Mp3 jest praktyczniejsze bo na płyte więcej utworów wchodzi. To takie sprostowanie.
        Jak bym zakładał to albo : w schowku o ile wejdzie albo w bagażniku wykorzystać wnękę poprawej stronie, bo nie będziemy sie bawić w chowanie przed złodziejami pod siedzeniami
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ziomal, Nie w tym problem. Pomysl :wink: Jak masz MP3 to miescie Ci sie spokojnie kolo 10 godzin muzyki (zalezy od jakosci), wiec po co zmieniarka wtedy. Jak masz kaseciaka lub nie cierpisz formatu MP3 ( a uwierz mi jest roznica, zobacz jak jest kompresowana taka muzyka, a zobaczysz w czym roznica) no to trzeba zmieraczke montowac :twisted:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Maicroft, no to chyba że pod tym względem patrzy djczas, bo już raz był poruszany temat o radiach z Mp3.
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

Ziomal, ja napisałem wyraźnie jasno i wyraźnie jak używasz mp3 to jest zbedny wydatek ale jak ktoś klepie tylko aby klepać to juz nie moj problem

Komentarz

• luky8
                Rider
                S_OCP Member
                • 2004
                • 623

Ja dość długo miałem zamontowaną zmieniarkę pod podłogą w tym styropianie, trzeba było tylko troche wyciąć odrobinę tak żeby wtyczki sie zmieściły (ale to zależy od zmieniarki). podnośnik spokojnie zmieści sie po lewej stronie tego styropianu (tylko jedną ściankę wystarczy podciąć tak w miarę pasownie żeby nie latał.
                Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• Saszka
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 113

Khm....
                  Przypominam szanownemu koleżeństwu, że pytanie brzmiało "gdzie najlepiej zamontować zmieniarkę w occie I liftbak" - a nie czy i jaką zmieniarkę kupić ;-P
                  Luky - dzięki - muszę się przyjrzeć temu z bliska, ale pomysł mi się zaczyna podobać :-)
                  Any other ideas?
                  Pozdrawiam,

Saszka

Komentarz

• Samiec
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 4287
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez luky8
                    Ja dość długo miałem zamontowaną zmieniarkę pod podłogą w tym styropianie, trzeba było tylko troche wyciąć odrobinę tak żeby wtyczki sie zmieściły (ale to zależy od zmieniarki). podnośnik spokojnie zmieści sie po lewej stronie tego styropianu (tylko jedną ściankę wystarczy podciąć tak w miarę pasownie żeby nie latał.
                    U mnie podnosnik jest w drugim styropianie w kole zapasowym. Wiec mozna smialo wykorzystac ten styropian na miejsce montazu k (tez u siebie go do czegos wykorzystalem :diabelski_usmiech ). Dosc dyskretne miejsce k Tylko nie wiem jak bedzie ze zmieniarka i wyjmowaniem jej w celu wyjecia magazynka :roll: A moze ulokowac ja w bagazniku nad nakolem ? lub w prawej wnece u gory? :roll:
                    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

Saszka, ja napisałem jesli słuchasz mp3 to można na coś innego przeznaczyć pieniądze a nie na zmieniarke nnp na porządny zestaw przedni

Komentarz

• Nexus6
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4847
                        • Volkswagen

Zamieszczone przez djczas
                        Saszka, ja napisałem jesli słuchasz mp3 to można na coś innego przeznaczyć pieniądze a nie na zmieniarke nnp na porządny zestaw przedni
                        djczas, zaspokój moją ciekawość - po co porządny system przedni jak słuchasz mp 3 ? :diabelski_usmiech
                        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

ja tylko napisałem na przykład np w skrócie ale to jest jego wybór
                          a dlatego że od czasu do czasu można zapodać płyte audio i posłuchac sobie w dobrej jakości ale to nie otym tu mowa tylko o zmieniarce sam posiadam zmieniarke i to mp3 zmieniarke i po pewnym czasie doszedłem do wniosku że wyrzuciłem pieniądze w błoto

Komentarz

• Nexus6
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4847
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez djczas
                            ja tylko napisałem na przykład np w skrócie ale to jest jego wybór
                            a dlatego że od czasu do czasu można zapodać płyte audio i posłuchac sobie w dobrej jakości ale to nie otym tu mowa tylko o zmieniarce sam posiadam zmieniarke i to mp3 zmieniarke i po pewnym czasie doszedłem do wniosku że wyrzuciłem pieniądze w błoto
                            pewnie, trzeba było zapodać zmieniarkę DVD :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

teraz by sie przydała ale to nie o mnie topic

Komentarz

• luky8
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 623

U mnie podnosnik jest w drugim styropianie w kole zapasowym.
                                hehe, no fakt, u mnie przecież też tak było dopóki nie zagościł tam zbiornik LPG
                                Tylko nie wiem jak bedzie ze zmieniarka i wyjmowaniem jej w celu wyjecia magazynka
                                w sumie to nie tak często sie tam zagląda, a podnieść lekko zmieniarke nie jest problemem.
                                Ja aktualnie przeniosłem zmieniare z lewej strony za nadkolem, musiała ustąpić miejsca wzmacniaczowi w podłodze :szeroki_usmiech
                                Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• aciu
                                  Rider
                                  • 2005
                                  • 685

Heh moja zmieniarka (Panasonic) siedzi spokojnie po prawej stronie bagażnika za nadkolem i nawet nie jest przykręcona, bo chroni ją siatka. Działa już tak 4 lata bez problemu, mam dobry dostęp do magazynka. :P

Komentarz

• daneczek76
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 3642
                                    • Toyota

ja mam zmienarke KENWOOD przylepiłem taśme dwóstronna do zmieniary potem na to żepy i do tapicerki w bagazniku i spoko nigdy mi nie przeskoczyła , ale to wszystko rzecz gustu ja do bagaznika nie zagladam i 10 cd całkowicie mi wystarcza w magazynku
                                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Saszka
                                      Ambiente
                                      • 2005
                                      • 113

Na razie najbardziej podoba mi się pomysł z władowaniem zmieniarki pod podłogę bagażnika, w styropian. Mam tylko jedną wątpliwość - czy tam czasem się coś nie grzeje i czy w tym styropianie nie będzie zmieniarce "za ciepło"?
                                      Pozdrawiam,

Saszka

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

nie bedzie zmieniarka sie ni grzeje zabardzo wiec nie ma problemu

Komentarz

• arci9
                                          RS
                                          • 2004
                                          • 2007

Zamieszczone przez Saszka
                                          Na razie najbardziej podoba mi się pomysł z władowaniem zmieniarki pod podłogę bagażnika, w styropian. Mam tylko jedną wątpliwość - czy tam czasem się coś nie grzeje i czy w tym styropianie nie będzie zmieniarce "za ciepło"?
                                          Wzmacniacze co poniektórzy wsadzają i nie ma problemów, więc myślę że zmieniarka też sobie poradzi z ciepełkem... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Perfee
                                            Ambiente
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 179

mp3:
                                            Nie wiem czemu czepiacie się mp3? Założyłbym się z każdym z was, że w ślepej próbie w warunkach domowego audio nie odróżnicie dobrej mp3 od CD. :diabelski_usmiech Poza tym niektórzy (młode pokolenie) przedkłada jednak ilość nad jakość. Dzięki temu urządzenia takie jak iPod rewolucjonizują rynek muzyczny.

Zmieniarka:
                                            Dla mnie zmieniarka załadowana w całości mp3 dawałaby wygodny, natychmiastowy dostęp do sporej bazy muzyki. Mam w aucie ponad 60 klasycznych płyt CD. To ciągłe zmienianie, wyjmowanie, chowanie :szeroki_usmiech ile na to tracę czasu, bez sensu...
                                            Dlatego sam też myślę o zmieniarce 8)

Osobiście zamierzam ją umieścić w lewej wnęce bagażnika, przed nadkolem. To chyba najlepsze miejsce, bo nie zabiera specjalnie przestrzeni bagażowej, zmieniarka jest osłonięta przed ewentualnym uszkodzeniem przy wkładaniu czegoś ciężkiego i jest do niej łatwy dostęp.
                                            Perfee
                                            149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• Nexus6
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4847
                                              • Volkswagen

Zamieszczone przez Perfee
                                              mp3:
                                              Nie wiem czemu czepiacie się mp3? Założyłbym się z każdym z was, że w ślepej próbie w warunkach domowego audio nie odróżnicie dobrej mp3 od CD. :diabelski_usmiech
                                              :rofl :haha: :rofl :haha: :rofl ad:

nie każdy słucha "muzyki" z "jamnika" :diabelski_usmiech

Komentarz

• djczas
                                                RS
                                                • 2005
                                                • 9612

Nexus6, ttylko niespadnij z krzesła bo monitor już nadaje sie do wytarcia

Komentarz

• Perfee
                                                  Ambiente
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 179

Zamieszczone przez Nexus6
                                                  nie każdy słucha "muzyki" z "jamnika" :diabelski_usmiech
                                                  Napisałem w warunkach domowego audio, a nie samochodu. Miałem na myśli szacowny zestaw audio. np. mój domowy. :diabelski_usmiech Ale powiem Ci szczerze, że takie testy już robiliśmy z kolegami na zestawie audio o wartości kilkudziesięciu tys. złotych (wzmak Harman Kardon, głośniki Arcus) i nikt z szacownych znawców muzyki - moich kolegów - nie wykazał się ponad 50% trafialnością
                                                  Różnicę słychać głównie, jak się wie, co jest mp3, a co nie jest. Pobaw się - zasłoń oczy, a Twoja dziewczyna niech popuszcza Ci troszkę muzyki... Nie masz szans.
                                                  Perfee
                                                  149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

Pracuję...